Tango Young Slovenija

Tango Young Slovenija je nov projekt Društva Tanguera, s katerim smo pričeli jeseni 2019.

cover tango young

Gre za inovativen projekt mednarodne mreže Tango Young, s sedežem v Bologni, in je namenjen mladim do tridesetega leta.

Argentinski tango je ples, katerega zgodovinske korenine imajo osnovo v improvizaciji, eleganci in strasti. Vse se začne z objemom in preprosto hojo.

Tango Young je priložnost, da svoj prosti čas preživiš v super družbi in se hkrati naučiš plesati tango- najlepši ples, ki ga boš kadarkoli imela/a priložnost plesati- zakon! Ob tem boš spoznal/a nove ljudi, in mnogo bolje tudi samo/ega sebe. Našla/el boš lepoto objema, ki jo poznajo le plesalci tanga, ustvaril/a nova prijateljstva in se ob tem zabaval/a.

Pleši, spoznaj, potuj, zabavaj se! 🙂

Preberi članka o tangu, ki sta bila objavljena v Reviji Študent
https://www.student.si/lajf-je/seks/korak-dva-zaplesi/?fbclid=IwAR3mgjOoKxjCmbS9ZxAlt3zC6lEhaILtQE5LkYhKLOSOr_BgnYNQJfbVFuM
in v Moški.svet.com
https://www.moskisvet.com/zabava/intervju/vlasta-veselko.html
in poslušaj posnetek pogovora na RTV 4
https://4d.rtvslo.si/arhiv/my-life-my-music/174646614

Naj energija prihodnosti objame najbolj nenavaden ples vseh časov: ARGENTINSKI TANGO.

Trenutno so tangoyoungovci del običajnega začetnega tečaja, ki poteka vsak ponedeljek med 18.00 in 19.00 uro v Placu 172, na Celovški 172 v Ljubljani. Načrtujemo pa nov tečaj s pričetkom januarja 2022.

Cheers!

Tukaj pa zapis naše najmlajše plesalke, Galine, ki se nam je pridružila pri svojih petnajstih letih…

❤️ Skozi tango sem se naučila poslušati, prepustiti, začela sem čutiti. Poslušanje in čutenje imata nekako podoben pomen, saj brez poslušanja ne moreš čutiti in obratno. In če se res prepustiš, lahko začneš poslušati in čutiti. Res da sem že prej skozi sodobni ples (skozi kontakt) izkusila vse to, a vedno sem imela v glavi blokado. Namreč, bala sem se, da giba ne bom naredila prav, da ne bom naredila tega, kar si je soplesalec/plesalka zamislil/a, da ne bom začutila, kar mi želi povedati. Pri tangu se mi je ta blokada že skoraj popolnoma podrla. Veliko lažje sprostim telo in misli in samo naredim kar čutim in se ne obremenjujem z dejstvom, da mogoče ne bom izvedla, začutila giba, ki mi je podan.

Občutek v tangu je nekoliko drugačen kot v sodobnem plesu. Ko plešem tango, se izgubim v valu emocij, svoje energije, energije soplesalca, ki se zlijeta skupaj in tako ustvarita celoto, zaradi katere imam občutek, kot da lebdim v mehurčku, ki lebdi nad kopnim in morjem in skuša ohranjati razmerje med tlemi in vodo, želi ostati na tleh, a vseeno lebdeti nad vodo. In ta občutek me popelje v nek trans, kjer ne razmišljam o ničemer, razen o tem neverjetnem trenutku. V sodobnem plesu pa imam občutek, kot da se nad mano spušča strop, ki pritiska name, a mi vseeno dopušča svobodo gibanja na kateremkoli nivoju. ❤️